Hoewel nog frisjes lokte,hier en daar ondanks een tegenstribbelend thuisfront,een lekker zonnetje aan een strak blauwe hemel 8 Bellorenners vanmorgen naar de start, te weten: August, Coen, Ferry, Pieter, Roel, Ton, Willem en Wiebe. Wederom een mooie opkomst. De eerste vertelde dat hij wel zou zien waar het schip zou stranden, Pieter meldde zich licht grieperig, Willem verkondigde nog een trainingsachterstand en de laatste meent ook dat hij nog niet de oude is. Door zo dom te zijn om de eerste 38 km. tot aan de koffiestop, met Pieter / Ton, op kop te rijden (met de nodige rugwindkilometers overigens) is dat verhaal nu afgelopen natuurlijk. Coen, Ferry en Ton hebben nergens last van blijkbaar en verkeren al heel lang in een blakende vorm. Roel heeft ons begin dit jaar laten weten aan zijn gewicht, conditie en kracht te zullen werken en de resultaten daarvan worden zichtbaar. Te vrezen valt dat hij straks met een 2 kilo nieuwe en lichtere Red Bull helemaal niet te houden is. Altijd weer spannend welke idee?n leven over de koffiebestemming. Deze zondag kreeg Deventer de voorkeur. Het voordeel van op kop rijden is dat je de weg naar de bestemming kunt kiezen. Hoewel de rit naar Deventer vaak via de Voorster Klei gaat, werd vandaag gekoerst via Loenen, Beekbergen, Terlet en Twello. Na 38 km in ?gestrekt tempo ? ( wielerterm van van Maarten Ducrot )en August onderweg bijna het schip zag stranden maar de richtingaanwijzer in Twello hem de motivatie gaf de laatste kilometers door te komen, streek de club lekker in het zonnetje neer bij de croissanterie op de markt. Goede koffie, verkeerde koffie, gebak met, gebak zonder, koud gebak, warm gebak, geen gebak; voor de serveerster om gek van te worden maar wij zaten heerlijk bij te komen van de rit en te genieten van het geserveerde. Roel had de nodige idee?n betreffende de terugweg en dat hebben we geweten. Onderweg naar Gorssel werd afgeslagen naar Laren. Daar volgde het voorstel om via Lochem en Vorden naar Dieren te rijden. Pieter (de griep was hem in de benen gaan zitten ) en August (?s middag had hij verplichtingen ) vonden dat te lang en dus volgde beraad in het centrum van Laren. Er ontstond een scheuring in de groep toen August en Pieter de route verkozen via Zutphen en de anderen voor Lochem en Vorden kozen. Inmiddels was de wind behoorlijk aangetrokken en die waaide voor ons uit een verkeerde hoek. Dat werd dus waaieren waarbij Coen, Ferry en Roel veelal het voortouw namen. Kort na Lochem stuurde Roel ons een voor ons nieuwe weg/fietspad op, gedeeltelijk onverhard maar goed bereidbaar. In Vorden draaide het gezelschap binnendoor naar Toldijk en via Steenderen en Doesburg naar Dieren. Maar liefst 60 km. na de pauze, een record op zondagmorgen. En steeds maar die wind op kop. Willem moest er zo nu en dan af en aankomend in Dieren zei hij dat er nog de helft van hem over was zodat de conclusie kan zijn dat hij dus helft van zijn trainingsachterstand heeft goedgemaakt. Net geen 100 km. was de oogst van vandaag. Een mooie, lange rit die door de wind een pittig karakter had. Een mooie training ook voor de ritten die er dit seizoen nog vele zullen volgen.
2031980cookie-checkHoewel nog