Hallo Bello vrienden, In de eerste plaats nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik las dat er een heuse nieuwjaarsreceptie van Bello is geweest. Ik was te ver weg, in Nieuw Zeeland, om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Zoals jullie weten heb ik daar samen met Toos bijna 2 maanden rond gefietst op het Noorder en Zuider Eiland. Het is een prachtig land waarvan de natuur zeer veel indruk maakt. We fietsten vaak op doorgaande wegen van een goede kwaliteit. Omdat er maar weinig wegen zijn in NZL moet al het verkeer hier overheen waardoor we wel achter elkaar moesten fietsen. Vooral met vrachtauto?s en 4WD auto?s is het oppassen. Opvallend waren de vele houten kruisjes langs de weg. Er moest af en toe heftig geklommen worden. Veel vlakke wegen tref je er niet aan. Ondanks de soms zeer steile beklimmingen met stukken van 15% en meer zijn we nergens afgestapt. Ook hebben we over dirt roads gefietst. Hier hadden we dan geen last van autoverkeer. Op 1e Kerstdag hebben een lange beklimming gemaakt over een pas die was afgesloten omdat de dag ervoor stukken van de weg waren weggespoeld. Met een paar natte voeten zijn we er wel overheen gekomen. Anders hadden we 150 km om moeten fietsen.We hebben zo?n 2800 km.gefietst; het waren dan ook kwaliteitskilometers. We hebben niet alleen gefietst maar ook mooie wandelingen gemaakt. Prachtige uitzichten en kolossaal grote bomen; zoiets zie je niet in Nederland. NZL is een vrij relaxed land met volop ruimte, waar alle ellende van de wereld een beetje aan hen voorbijgaat. Alles is hier schoon, geen hondenpoep, geen graffiti, schone openbare toiletten, geen vandalisme. We zijn ook nog 5 dagen in Hong Kong geweest.Een booming stad: wat een power. Maar ook hier niet de rotzooi die je bij ons zo vaak aantreft. Het was een hele belevenis waarbij we geen pech hebben gehad met de fietsen (geen enkele lekke band) of met onze gezondheid. Ik ga nu weer schaatsen zodat ik voorlopig nog wel even uit beeld ben. A.s. maandag vertrek ik naar de Weissensee waar ik o.a. aan het NK veteranen mee zal doen. Misschien ontmoet ik Wiebe daar wel. Nog de complimenten voor de vernieuwde professionele website. De kalender voor het voorjaar ziet er interessant uit. Ik noteer ze in mijn agenda. Maar eerst naar Oostenrijk en daarna de echte Elfstedentocht, want het gaat nu serieus vriezen. Ton.
2032170cookie-checkHallo Bell