Zondag 11 december 2005 Om 9.00 uur staan Wiebe, Willem, Ferry, Koen en Rocus klaar voor de spar. Wiebe heeft nieuw talent gespot, Jerry zijn buurman rechts, en heeft hem uitgenodigd. Jong en lean and mean. Om te wennen mag hij tot 10.00 uur meerijden en dan moet hij thuiskomen van zijn vrouw. Doel is de kantine in Beekhuizen, dus duiken we direkt de Dierense bossen in. Onderweg moeten we de barrage van de Lange Juffer over, een berg asfalt van 40 cm. hoog. Een klein oponthoud omdat de fiets van Rocus, net een supergrote beurt gehad, weigerde om voor het kleine blad op te zetten. Mee terug dus naar de reparateur. Via De Stomp, Weversbergen, Vossenbergen en de IJzerbaan komen we op de Burg. Bloemersweg waarna we langs de Zijpenberg en via het Roosendaalse veld bij om 10.15 uur bij Beekhuizen arriveren. Warm Appelgebak en goede koffie, een prettige pauze die wordt afgesloten met de bekende bellowisseltruc, dit keer door Wiebe toegepast. De man achter de bar snapt er niets van en laat Wiebe de betaling drie keer over doen. En dat omdat Koen alleen maar groot geld kent. Na de pauze wijst Willem al piepend met zijn schijfrem de weg terug. Mocht Willem het nog niet weten, Magura moet het worden. Via de Dassenberg, De Wildwal, de Valkenberg, De Rouwenberg, De Myladyberg en langs de Carolinaberg gaan we terug naar Dieren. Onderweg komen we ons gewaardeerde bellolid August tegen, die ouderwets door het bos stuift. Willem zag aan het postuur (om precies te zijn de buik) dat August weer op goede weg is en zeer binnenkort weer om 9.00 uur bij de spar wordt verwacht. Net na twaalven rijden we Dieren binnen, niet te veel kilometers, wel veel hoogtemeters, 500 om precies te zijn. En meer dan 2200 kcal verbruikt, de slagroom is weer weg.
2032240cookie-checkZondag 11