Pieter stelde voor naar Bakker in Vorden te fietsen, zoals gebruikelijk einde seizoen. Maar Aart B gooide roet in het eten door een rondje Otterlo voor te stellen zodat we van de mooie herfstkeuren konden genieten. De globale wegaanduiding liet ruimte voor interpretatie van degene die voorop fietste. Vandaar dat het gezelschap ( Aart B, Arre, Coen, Ferry, Pieter en Wiebe ) Arre volgde die voor de weg langs de Jutberg koos en vervolgens werd via de Schaapsallee en de Burg. Bloemersweg voor de klim gekozen. Pieter trapte in de gebruikelijke val om vol met de voorsten mee te gaan ( hij moest dat later natuurlijk bezuren) en Aart zal gedacht hebben had ik maar een vlakke route voorgesteld. Boven gekomen ging het via de brandtoren en de Koningsweg richting Schaarsbergen en verder naar Otterlo. Een mooi stukje om stevig, en bij tijd en wijle hard, te fietsen hoewel de bladeren en dennennaalden op het natte wegdek tot voorzichtigheid noodzaakten. Door verdeeldheid in het peloton kwam er van koffiedrinken in Otterlo ( de ??n wilde koffie hier, de andere koffie daar en Aart deed zijn best om het gezelschap voor een ritje door het Nationale Park te interesseren) van alles niets terecht en werd het vizier op de Boer?n Kinkel in Hoenderloo gericht. Door een verkeerd kop over kop systeem liepen de snelheden op tot boven de 40 km. per uur en dat hield niemand vol. Er werden nieuwe afspraken gemaakt en elleboogjes werden het sein van overnemen ?n laten vallen. Dat werkte beter. Ondanks onze natte plunje waren we welkom aan de bar van de Boer?n Kinkel voor de koffie met noten- of appeltaart en thee voor Aart. De gesprekken spitsten zich toe op de a.s. trip naar Schiermonnikoog ( met Pieter als kenner ) en voorts het nut van de griepprik en de nieuwe zorgverzekeringen ( met Arre als onheilsprofeet ). Eerlijk als wij zijn werd de dame die ons bediende op het niet in rekening gebrachte tweede rondje koffie geattendeerd waarna we weer op de fiets stapten richting Woeste Hoeve. Wiebe wilde over Beekbergen, Pieter rechtdoor. Het werd linksaf en een stevige rit volgde. Voor Aart het sein om het hazenpad te kiezen en zich niet meer te laten zien. Met Arre, Ferry en Pieter in de gelederen was het duidelijk dat er na de Woeste Hoeve voor werd gekozen om parallel met de A 50 te fietsen richting Terlet. Pieter en Wiebe raakten los van de anderen maar op het fietspad richting brandtoren was het spul weer compleet. Het voorstel om de Emmapyramide en de Zijpenberg nog mee te pakken lukte. Ferry demonstreerde hier zijn kwaliteiten, Coen en Wiebe moesten passen. Arre brak het gebrek aan trainingsarbeid op en Pieter gaf de pijp aan Maarten. Bij de Posbank zwaaide Arre af, via De Steeg werden Ferry en Pieter in Ellecom afgeleverd en bereikten Coen en Wiebe na 86 km., 27 gem. en 418 hm. Dieren. Een warrig maar toch mooi ritje in redelijk droog weer. En volgende week seizoensluiting, dus….. koffie met appelgebak bij Bakker in Vorden!
2034140cookie-checkPieter ste