Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Het liep a

Het liep al tegen elven, toen heer van Kuik zich zaterdagochtend op het startadres aan de Paulus Potterlaan te Heemstede meldde voor de wekelijkse trainingronde van ABW (de groep Aspirant-Bello-West)door Kennemerland. De tol van de avond daarvoor, die besproeid was met Wijnen van grote allure, deed zich gevoelen. Niettemin vertrok ABW monter en met een heel behoorlijke opkomst: 66,6%, iets wat van de Oostelijke moederclub niet altijd gezegd kan worden, zo begrijpen wij. Na een pittig stuk ringvaart, waar zoals altijd de wind strak tegen blaast, ging het richting Lisserbroek, alwaar de plaatselijke bakker de beste mueslikoeken van Nederland verkoopt. Vanaf daar richting bollenvelden, die ook in deze tijd van het jaar niet mis zijn: overal nu het donkerrood, paars en oranje van chrysanten, asters en andere hersftbloemen en daarboven de weidse Hollandse lucht met in de verte de duinenrij, waarboven donkere jagende wolken. Om de keukenhof heen, naar Sassenheim en Noordwijkerhout. Koffiestop met mueslikoek. Door de duinen naar Langevelderslag aan de kust, dan het fietspad naar Zandvoort met wind mee zodat enorme snelheden werden ontwikkeld. En gelukkig: het begon eindelijk flink te regenen. Fred had dus niet voor de K zijn K een heel duur geel regenjasje aangeschaft en meegenomen. In Zandvoort bevindt zich de fietsenmaker waar het merendeel van de leden van ABW hun Trekracefiets en assosbroeken vandaan heeft. Dus even langs gegaan. Daarnaast zit een vestiging van Leonidas, dus ook even langs gegaan. Nog wat kilometertjes langs de boulevard naar Bloemendaal aan Zee, en met een mooie lus weer terug naar het zuiden van Haarlem. Goed, het zijn niet de Dolomieten, maar een mooi tochtje was het wel. Komen er komend voorjaar, als de dagen gaan lengen en de bergfietsen op stal zijn gezet misschien eens Bellomannen naar het Westen om met ons mee te rijden? Ze zullen hartelijk worden ontvangen!
2034130cookie-checkHet liep a