Toen Willem vanmorgen in z?n uppie bij de Spar stond te wachten op Bello-fietsers en er niemand kwam opdagen, heeft hij ongetwijfeld gedacht dat die vandaag allemaal de 150 km. van de Veluwerijders aan het rijden waren. Nou, ik kan hem uit de droom helpen. Vandaag was ik de enige Bello-fietser in de gelederen van de Veluwerijders maar, het zij gezegd, gisteren waren er ook twee ( van de vijf ), namelijk Aart B en Coen. Wel vraag je je af wat de reden is dat er op zo?n fraaie fietsdag zo weinig Bello-renners op de racefiets zijn gestapt. Vandaag hadden de Veluwerijders een proefrit, de U2 ( Ultieme Uitdaging ) van 150 km. ver en 1.500 hm. hoog op het programma staan. De afstand is (nagenoeg) een gegeven ( is al aan de NTFU gemeld ), de zwaarte kan nog vari?ren. En om de thuisbasis (Dieren) van de Veluwerijders ( in de zo directe nabijheid van de Posbank ) wat meer te positioneren, probeert men tot een aansprekende zwaarte te komen. De Posbank, Arnhem, Oosterbeek, Renkum en Wageningen zijn in het proefparcours opgenomen, waarbij vooral het draaien en keren in Arnhem een kritische beoordeling kreeg. Minder mooi, lastig en niet ongevaarlijk. We waren met 11 man die allemaal goed, beter, best konden fietsen. Ron had de concept-routebeschrijving ( 3 velletjes A-4 ) en was de onbetwiste wegkapitein. Gelukkig maar want die hield het gezelschap mooi bij elkaar. Was je Ron kwijt, dan was je de weg kwijt. De verhouding kilometers / hoogtemeters ontwikkelde zich leuk, namelijk 50 km / 500 hm. , 75 km. / 750 hm. maar bij 100 km. / 850 hm. begonnen we achter te lopen. Ook de tijd begon te dringen want ook de koffie in Oosterbeek vergde de nodige ? gezellige ? tijd, zodat we op de terugweg een stukje Loenen hebben laten zitten. Bij thuiskomst ( 15.00 uur ) had ik 135 km., 1.080 hm. en een gemiddelde van 25 op de teller. V.w.b. de hoogtemeters kan de conclusie zijn dat ?f mijn hoogtemeter functioneert niet goed of de hoogtemeters zijn verkeerd ingeschat. Maar het was hoe dan ook een mooie fietstocht waarin lekker geklommen kon worden en ik ben zeer benieuwd of de U2 volgend seizoen in het programma van de Veluwrijders is terug te vinden. Een prachtige herkansing voor de Bello-renners of wordt het de 80 van Willem?
2034120cookie-checkToen Wille