Maar liefst elf (11) Bello-leden stonden er vanmorgen aan de start bij de Spar. AartB, AartVDB, August (jazeker, weer helemaal terug), Bouke, Coen, Ferry, Rocus, Roel, RuudR, Wiebe en Willem. Dat kon natuurlijk niet goed gaan met zo?n grote groep, maar daarover later meer. Vandaag mocht ik de route bepalen en ik had het idee om naar Anholt (D) te fietsen. Ondanks het hoge tempo zou het echter niet lukken om op een normaal tijdstip in Anholt koffie te gaan drinken, zodat we daar uiteindelijk van af gezien hebben. We startten via Doesburg, Angerlo over de brug bij Hoog Keppel en dan langs de golfbaan naar Hummelo. Vervolgens via Zelhem (waar RuudR enkelen een zeer groot plezier deed door lek te rijden) en Halle naar Varsseveld. Hier kreeg het geroep om koffie de overhand, zodat we besloten in Varsseveld en niet in Anholt koffie te drinken. Echter Varsseveld is een Hervormd durp en voor drie uur ‘s middags gaan daar de caf?s niet open. Dan maar verder via Sinderen naar Ulft zodat we toch nog voor 11:00 aan de koffie konden zitten. August moest zich de laatste meters naar de koffie werkelijk voortslepen, maar hij kwam er wel. Ook in Ulft bleek de kerkdienst nog in volle gang en caf? ?de Sluis? met een mooi terras aan de Oude IJssel was dus nog niet open. Gelukkig was het centrum-dag in Ulft (een soort Braderie) en was de lokale bevolking in de weer om de negotie uit te stallen. De bakkerij (door mij over het hoofd gezien) werd echter door Wiebe en AartB (natuurlijk) onmiddellijk betreden. Hoewel nog niet geopend, bleken de dames zo’n zin te hebben in 11 dorstige en hongerige fietsers, dat het meubilair onmiddelijk naar buiten werd gedragen. Wiebe bestelde onmiddellijk een complete taart en liet die in 10 stukken verdelen. AartB kreeg uiteraart (geen typfout maar een subtiele woordspeling) weer iets speciaals (overigens blijkbaar met te weinig doping: voor de pauze vond ik hem aanmerkelijk beter fietsen dan erna). De taart was voortreffelijk, maar de koffie heb ik wel eens beter gehad; echter met vijf euro de man waren we niet heel duur uit. Na de pauze wilden een aantal de kortste weg terug naar huis, maar daar kwam ook weer wat verzet tegen: we hadden immers nog geen heuvel beklommen en volgende week gaan een aantal Bello?ers de Mergel-Heuvelland rijden. Dus ging het verder via Etten naar Zeddam waar de ?muur? genomen moest worden. Mijn pogingen om na de muur nog het fietspad naar de Peeskesweg te nemen mislukten en dus gingen we al voor Beek richting Wehl. Kort voor Wehl ging het helemaal mis. Er viel een gat tussen de kopgroep van 6 en de tweede linie van 5. Roel was zeer sociaal bij de tweede linie gebleven. Na wat langer in Wehl gewacht te hebben bleek de tweede groep niet meer bij te komen. Lek? Een andere weg genomen? Ander ongemak? We wisten het niet. Enigszins bedrukt vervolgden de zes (waar ik per ongeluk in beland was) hun weg. Navraag bij Bouke (zojuist) leert dat de groep van 6 een andere weg had gekozen in de gedachte dat wij die ook hadden gekozen. Bouke wilde bovendien nog graag even meegeven dat de groep van vijf collectief ?vertoornd? was met het gedrag van die ?andere? Bello?ers. Gelukkig hebben we ook vandaag met uitzondering van Ruud?s lekke band geen ongemak gehad (bovendien was de bandstop voor een aantal eerder een gemak dan een ongemak). Even wat statistiek: de tocht was (voor de Dierenaars) 91,92 kilometer lang en we hebben dit overbrugd met een gemiddelde van slechts 29,3 km/uur (en dan waren er nog enkelen vandaag, die zeurden dat het zo hard ging). Bij Zeddam (niet de muur maar verderop richting Beek) bereikten we een hoogte van 54 m+NAP. De gemiddelde temperatuur lag op 18 graden C. Bij dit alles hebben we onderweg ook nog leuk kunnen bijpraten, hoewel het voor sommigen soms even naar adem happen was. Heel goed om te constateren, dat August al weer bijna op niveau is. Twee jaar lang nauwelijks gefietst en vandaag voor de tweede achtereenvolgende week weer helemaal mee!
2034060cookie-checkMaar liefs