Ton en Wiebe hebben vandaag de Airborne Toerfietstocht gefietst. Coen waarschijnlijk ook maar zijn vertrek ( volgens plan 7.30 uur ) lag een uur voor het vertrek van Ton en Wiebe Coen moest namelijk om uiterlijk 14.00 uur weer thuis zijn. We weten dus niet of hij aan de start is verschenen en hoe het hem is vergaan. Hoewel Willem en Pieter aanvankelijk ook interesse toonden ( ook Rocus was ge?nteresseerd volgens Ton ) kwam het er uiteindelijk niet van. Een klein maar,,,,,select gezelschap dus. Het was een mooie tocht die, hoe kan het anders, door de dreven voerde waar 60 jaar geleden de operatie Market Garden zijn waterloo vond. Maar als je in dat gebied een fietstocht uitzet van 150 km. dan moet je wel wat omweggetjes maken om aan dat aantal te komen Vandaar ook dat we ook de Posbank van diverse kanten hebben beklommen en zijn afgedaald. Na 125 km. en ruim 700 ( !!) hoogtemeters kwamen we om 13.15 uur aan bij de tweede controlepost, Hartenstein in Oosterbeek. Daar vonden we het eigenlijk wel welletjes. Ton ging op de fiets naar huis en Wiebe parkeerde om 14.05 uur de auto weer in de v.d. Waalslaan. Het was niet al te druk. We hebben een deel van het parcours met een fietsgekke Drent gefietst. Die is met zijn gezin op vakantie in Zd. Limburg, heeft daar al 14 dagen gefietst, wilde vandaag een toertocht rijden en koos daarvoor de Airborne Fietstoertocht uit. Dus vanmorgen twee uur rijden heen en na afloop weer twee uur terug. Kijk, dat zijn de echte. Ook hebben we een poos in een peloton met zo ?n 10 renners gereden die we er op een lange en flinke klim probleemloos konden uitrijden. Alle klimkilometers werpen dus vruchten af. Al met al een mooie tocht met prachtig weer en een geschiedenissausje er overheen.
2034050cookie-checkTon en Wie