Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Bij de rit

Bij de ritbriefing om 09:00 bij de Spar werd duidelijk, dat Aart er in geslaagd was om een elitegroepje bij elkaar te krijgen, die een kortere route zou fietsen. Om 10:30 zouden ze (Aart, Alex en Zem) gaan koffiedrinken bij de Planken Wambuis. Nu was de rest (Wiebe, Ruud, Ton, Coen, Bouke en Willem) niet te beroerd om ook van de heerlijke appeltaart bij de Planken Wambuis te gaan genieten, dus werd de koers richting Rheden ingezet. Bij het AZC naar boven over (langs) de Stikke Trui. Verder langs kasteel Rozendaal richting Burgers Zoo en het Openlucht museum. Rechtdoor naar Alteveer en omhoog over de Cattenpoelseweg?? En vervolgens rechtsaf richting Planken Wambuis. Hier waren we natuurlijk veel te vroeg (te hoog tempo). Gelukkig was de rest ook aan de vroege kant, zodat we redelijk synchroon konden bestellen en koffiedrinken. Na de koffie probeerden we met negen man bij elkaar te blijven, maar al snel lieten Aart en Alex de groep voor wat die was en gingen hun eigen tempo fietsen. Zem volgde het tempo wel en zo gingen we min of meer gelijk naar Hoenderlo. Met wat geschreeuw hielden we de groep bij elkaar en kregen zelfs een gastfietser mee (die ons tempo wel aardig vond). Vanaf Hoenderlo naar de Woeste Hoeve. Dan langs de A50 om Ton een stuk naar huis te brengen en verder over de verlengde Lange Juffer en de Coldenhovenseweg naar Laag Soeren en Dieren. Totaal 85 km met mooi weer, geen druppel regen en niet al te warm. Wel een flink stuk korter dan de 240 km van vorig weekend.
2034020cookie-checkBij de rit