Bello op heksenjacht. Hoewel het feestje van Pieter nog niet geheel was verteerd en ondanks de onheilspellende weervoorspellingen, verschenen vanmorgen toch 7 Bello-renners aan de start. Aart B ( zonder helm;helemaal vergeten ), Aart VDB, Bouke, Roel, Ton, Zem en Wiebe. Er werd tot 5 over 9 gewacht want Willem zou toch ook komen? De vriend van zijn dochter zou hem er deze keer niet vanaf kunnen houden zo sprak hij gisteravond. Maar misschien toch enige watervrees want onze webmaster kwam niet opdagen, dus dan maar zonder. Lochem werd de globale bestemming, de rit erheen werd gaandeweg ingevuld. Via de fraaie binnenwegen tussen Hall en Brummen passeerden we Oeken en Voorstonden waar we langs de oude brug Zutphen binnenkwamen. Er werd stevig gefietst en dat werd koersen ( kop over kop) op de weg naar Laren. Tot de kopovername staakte en Roel de knuppel met een daverende forcing in het fietsenhok gooide. Ton en Wiebe konden volgen. Maar zo?n hoog tempo houdt niemand vol en dus was het uitvieren geblazen en kon iedereen weer aansluiten. Na 35 km. waren we in Laren op ons bekende koffieadres. Voor de ingang werd beraad gehouden omdat een nieuw plan, koffiedrinken in Zwiep bij de Witte Wieven, gehoor vond. En dus ging de groep op heksenjacht via Lochem en Barchem naar Zwiep. Daar was het met 50 km. op de teller ook de hoogste tijd voor de koffie die met warm appelgebak en slagroom goed in de smaak viel en zoals altijd aangenaam verpozen. Weer op de fiets begonnen her en der de inspanningen van voor de pauze hun tol te vragen maar op de kop werd weinig medelijden getoond. Langs fietspaden en binnenwegen doemde Ruurlo op en kwamen we via Vorden en Vierakker op de weg Zutphen – Doetinchem uit. AartB, Bouke en Ton splitsten zich af richting Zuiden terwijl de andere 4 via een nieuw fietspaadje en de brug over de IJssel naar huis en haard in respectievelijk Brummen, Eerbeek en Dieren togen. Met een kleine 100 km. op de teller, steeds om de buien heen fietsend en zon op de koop toe, zijn we goed ?n droog aan onze fietstrekken gekomen. Een mooie training voor de LBL?ers ( Roel, Ton en Wiebe ) daarin prima gesteund door de Aarten, Bouke en Zem.
2033970cookie-checkBello op h