Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Het is l

Het is leeg bij de Spar om 09:00 CET. Logisch, omdat de harde kern zich nog de tanden stuk bijt op Alpen rotsen. Of zijn ze al op de terugweg? Dan komt er 1 van de Veluwe Rijders aan. Hij stopt. T?is een vreemdeling zeker, die verdwaalt is zeker..? Anyway, we kenden elkaar nog niet. Hij stelt zich voor als Coen Berk. Uit zijn verhaal blijkt, dat hij in vroeger tijden vaak als een ?lonesome comboy? over de Veluwe heeft gedwaald. Zodoende is zijn kennis van de Postbank ongekend. Voor mij dan. We besluiten ?zijn? klimtocht te fietsen. Toegegeven, het is een slap aftreksel van de Alpenstern, maar voor een moment heb je toch het gevoel echt te klimmen. Het gaat immers omhoog. En weer naar beneden. En snel. Die klimtocht zag ongeveer er als volgt uit: Je fietst ?terug? (voor mij dan :-)) naar Laag Soeren en laat de benen al vast wat wennen op het vals plat naar de Postbank. Vervolgens laat hij je heel gemeen VOORBIJ de uitspanning trappen, een (te) vroege koffie met gebak links liggend, om daarna als een steen af te dalen naar Ellecom. Vervolgens naar Rheden om wederom die heuvel te beklimmen. Paarden links, Hooglanders rechts. Heel dichtbij en heel leuk! Tussen 2 haakjes, ik weet nooit welke kant ik langs die beesten moet. Ik wil nml. noch op de horens genomen worden, noch een trap krijgen. Decisions, decisions.. Enfin, vervolgens nog wat over de onvolprezen Veluwe gedwaald om in de buurt van Papendal bij het Best Western hotel de koffie te nuttigen onder een prachtig zonnetje. Dat was na een kilometer of 50. Dacht ik. Terug was voor mijn gevoel nog maar een kort stukje, eerst langs de snelweg en vervolgens rechts af over de Veluwe, om bij Loenen uit te komen. De tocht blijkt op het lijf geschreven van Coen. Hij gaat als een klimgeit omhoog en weet precies hoe snel je elke bocht naar beneden kan nemen. Ik denk, dat ik zeker de helft van mijn remblokken versleten heb in de afdalingen. Chicken! Wel leuk om te doen overigens. Coen, bedankt voor de tocht! Vanaf a.s. zondag zal ik 3 weken op vakantie zijn en dus niet van de partij zijn. Veel plezier! Zem
2033930cookie-checkHet is l