Het voorjaar brengt mensen op de fiets. Dus zijn er verslagen. Van de C-groep (Marius),de Amstel Gold Race (van gastfietser Coen) en van Bello (jl. zondag) Het voorjaar bracht ook de nog de Reichswaldtoer. Onderstaand een verslag. De vraag is of de Reichswald-tour een uurtje eerder vertrekken ( 8.00 uur ) ?n een uurtje later thuiskomen ( 13.15 uur ) waard is. Bouke, Roel en Wiebe vonden van wel. Aart VDB moest helaas om gezondheidsredenen verstek laten gaan. En zo maakten drie Bello-leden dus afgelopen zondag gebruik van hun lidmaatschap van de Veluwerijders die de 90 km. versie deze tour in clubverband op hun programma hadden staan. Het was frisjes toen uit Dieren werd vertrokken zodat jasjes, mouwtjes en beenstukken de kledinglijn domineerde. Boven verwachting bleef het de hele dag goed weer en die lijn onderging dan ook gedurende de rit een metamorfose. In een rustig opwarmtempo reed het gezelschap van zo ?n 25 tot 30 fietsers, rijp en groen, jong en oud, naar Zevenaar voor de inschrijving met de kosten voor rekening van de club. Bij de start liepen we nog een Bello-lid tegen het lijf, namelijk Ton Mulder. Mooie gelegenheid om met ons mee te fietsen maar Ton heeft zijn eigen koers gereden. Na de inschrijving en de koffie spoot het gezelschap uit de startblokken met de ?snelle jongens ? voorop. Die hadden elkaar bij de start al aardig in de gaten gehouden om de slag niet te missen. Gevolg was dat er van quitte af aan een splitsing ontstond in twee groepen. Roel en Wiebe bevonden zich in de eerste groep en zij konden het hoge tempo goed bijbenen en de kleuren van Club Bello verdedigen. Bouke belandde in de tweede groep. Bij het pontje bij Millingen moest worden overgestoken. Maar de heen en weer was net vertrokken en dat was dus wachten geblazen. Zodoende kon de tweede groep weer aansluiten, maar na de overtocht was de samenstelling van de groepen dezelfde als daarvoor. Iedereen had dus blijkbaar vrede met zijn ( ?haar? was niet vertegenwoordigd ) groep. Via mooie weggetjes ( waar Roel,Willem en Wiebe al eens in aanmerkelijk slechtere weersomstandigheden hebben gefietst ) ging het ?volle bak ? naar de pauze in Bedbrug-Hau. De heuveltjes vielen wel mee maar werden ?op de macht? genomen. Met name op de klimmetjes en bij bochten en oversteken was het zaak attent te koersen om niet achterop te raken en (te) veel energie te verspelen met het dichtrijden van gaten. Want als er rond de 40 km. p/u gekoerst wordt valt dat niet mee. En maar hopen dat je geen lekke band krijgt. Want de vraag is of er dan wel gewacht wordt. Gelukkig behoefde de proef op de som niet te worden genomen. Op het moment dat de ?snelle groep? de pauze ?mit Kaffee und Kuchen? achter de kiezen had arriveerde de 2e groep met een klein half uurtje verschil. De koerswijze als hiervoor beschreven werd na de pauze onveranderd gecontinueerd met bestemming de brug in Emmerich en verder via het bruggetje over de ?Groene Grens?, Bergh, Zeddam en Beek richting Zevenaar. Op de Muur van Zeddam maakte een Veluwerijder door een uitwijkmanoeuvre letterlijk kennis met een muur zodat Roel nog een medische check-up moest verrichten. Gelukkig viel het mee en konden berijder en fiets verder. Lezende het verslag van Rocus had het maar zo kunnen gebeuren dat we de leden van Club-Bello die zondag jl. hebben gefietst waren tegengekomen. Op de Muur bijvoorbeeld. Weer gearriveerd in Zevenaar werd koers gezet naar huis. Tot Doesburg ging dat in een cooling-down tempo. Maar toen de brug over de IJssel opdoemde werd er nog even gas gegeven en versnipperde de ?snelle groep? alvorens naar huis werd afgezwaaid. Wiebe en Roel waren om 13.15 uur in Dieren en Bouke kwam een uurtje later thuis. Allemaal met 135 km. op de teller. ?t Was een mooie (trainings)tocht, een leuke ervaring en de moeite van een uurtje eerder ?n een uurtje later zeker waard gebleken.
2033810cookie-checkHet voorja