Ronde van de Achterhoek Om 9.00 uur stonden 5 man bij de Spar die om diverse redenen keine Lust hadden in een bezoek aan het Reichswald. Van Ferry, Pieter, Arre, Rocus en Willem had de laatste er echt zin in, en trakteerde ons op een rit door zijn Heiteland: de zuidelijke Achterhoek. Via Doesburg, Angerlo, Hoog-Keppel, Hummelo, Wittebrink, Zelhem, Heidenhoek, IJzevoorde, de abdij St. Willebrordus, een tussensprint over de A18 (Willem 1), Gaanderen en Terborg bereikten we Etten, waar zowel de snackbar (overgeslagen) als een restaurant met terras netjes om 10.30 uur open waren. Bij de koffie dit keer, naast uiteraard het appelgebak (1 warm, 2 zonder en 2 met slagroom) een koffielikeurtje. Van de 10 glaasjes zijn er 2 opgedronken en de betreffende heren kwamen een dik kwartier later als eerste en tweede op de Zeddamse muur aan. Medicinale doping mompelde iemand. Daarna Montferland, waar Ferry door een inhaalmanoeuvre van Rocus werd verrast en gelukkig met niet al te grote vaart, onvrijwillig van de fiets af ging. Tot zijn blijdschap constateerde hij dat zijn fiets in ieder geval heel was gebleven, Sorry Ferry. In Loerbeek spatte de groep vervolgens uiteen, het ene deel ging terug via Didam, het andere via Kilder en Wehl. Pieter en Ferry hebben kunnen vaststellen wie van beide het eerst thuis was en welke route dus het snelst is. Willen maakte zijn ronde mooi af op de binnenwegen naar Angerlo waarna we iets na half ??n, met ongeveer 80 km op de teller, Dieren weer in zicht hadden.
2033800cookie-checkRonde van