Beste Bello-leden, Lang hebben jullie niets van mij gezien en we dachten allemaal ‘die is definitief van zijn fiets gevallen’, maar zie, het wonder is geschied en vanaf half maart ben ik bezig om weer in konditie te komen. Honderden kilometers heb ik op de Gazelle-Mondeo afgelegd tussen alle kuren en onderzoeken door vanaf augustus 2002, soms met moeite en soms ging het als vanzelf. Na veel zoeken zijn de problemen opgelost, is ook deze moeilijke en vervelende tijd achter de rug, voel ik mij weer goed, kon ik half maart weer op de ATB stappen,om de dag en meestal samen met Fred en koersen we nu vanaf afgelopen zondag weer op de racefiets. Het is allemaal vreselijk wennen, ander zadel, zadel lager, stuur hoger, overal spierpijn en zadelpijn, soms hoofdpijn, maar ik voel dat het de goede kant dat het goed komt. Fred is een zeer trouwe fiets-kameraad met wie ik in de jaren ’50 voetbalde in het eerste elftal van Sportclub Dieren, via Wieger weer tegen kwam op natuur-ijs in de jaren ’70-80 en nog weer later op de kunstijsbaan ‘De Scheg’. Fred is Bello-lid geworden, inmiddels met pensioen, heeft ook een moeilijke periode achter de rug, maar samen krabbelen wij weer overeind. Voor beiden is het duidelijk dat we het nuveau waarop we gewend waren te sporten niet meer haalbaar is, sterker nog, het gaat niet meer om inspanning maar zoveel mogelijk ontspanning om te kunnen overleven, de hartslagmeter vormt hiervoor de basis. Fietst Bello-A boven de 30 km. per uur, Bello-B zal dit doen tot 30 km. per uur en de inmiddels opgerichte C-groep tot 25 km. per uur. Zelf heb ik mij opgeworpen om de C-groep te coordineren, die momenteel bestaat uit Fred, Meeuwis, Ab en Marius, dit najaar aangevuld met Henny en Robbert. Degenen die in de toekomst uit de A-groep vallen zouden opnieuw een B-groep moeten opstarten en iemand als coordinator aanwijzen. Omdat ik als oudste en als oprichter van de club alle facetten het eerste meemaak, ben ik tot deze conclusie gekomen. DE C-groep start ook pas om 10.00 uur en is om ca. 12.00 uur terug, soms zelfs eerder. Alle verslagen van club Bello worden gelezen en het is fijn dat er voldoende aanwas komt van jonge en sterke coureurs en dat een groot aantal toertochten door velen wordt gefietst, in binnen-en buitenland. Heel misschien is het denkbaar dat we over enkele maanden nog eens een klein stukje samen kunnen fietsen, met Roel houd ik hierover wel kontakt. Voor mij zou dat het goede resultaat betekenen van hoop en nooit willen opgeven en blijven geloven in de goede afloop. Groeten, Marius.
2033780cookie-checkBeste Bell