Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Dit is al

Dit is al de derde achtereenvolgende zondag, dat club BELLO met een voor ons doen hele grote groep op pad gaat. Vanmorgen waren er weer 10 man aanwezig: Roel, Rocus, Ton, AartVDB, AartB, RuudR, RuudV, Bouke, Wiebe en Willem. We waren het snel eens; de tocht zou over de dijken naar Hoch Elten leiden (of lijden tegen de wind in?). Via Rheden ging het met een lekker tempo over de IJsselbrug naar Westervoort. Bij McDonalds rechtsaf naar de dijk en steeds de dijk volgend langs de IJsselkop (Hondsbroeksche Pley) en door de Bijland om vervolgens lekker met de kop in de wind richting Tolkamer te stoempen. Dit stuk ging kop over kop, waarbij de echte beulen zich verdrongen om maar op kop te mogen rijden. Op de boulevard van Tolkamer moest het noodgedwongen wat rustiger, omdat hier het fietspad tussen de terrassen door kronkelt. Gelukkig wordt daarna de weg weer breder, zodat de ego’s weer gestreeld konden worden. Bouke en Aart kozen wijselijk voor een afkorting en voegden zich aan de voet van de Elterberg weer bij ons. Het tempo werd hoog gehouden en zo werden de hellingen van de Elterberg rijkelijk besprenkeld met zweetdruppels. RuudR kwam als eerste (op het grote blad) boven. In Hotel Hoch Elten smaakt de koffie altijd weer uitstekend net als de Apfeltorte. Er bleek ook fantastische kwarktaart met mandarijntjes te zijn, zodat zelfs AartB zich liet overhalen om een stuk taart te nemen (AartB is gisteren 66 jaar en kg geworden en wil dat zo houden). Aart, proficiat en dank voor de tractatie. Terug reden we richting ‘s Heerenberg en volgden het mooie fietspad door de bossen naar Zeddam. Dit is tevens een prachtig mountainbikegebied. Roel stelde voor om daar komende winter ook eens te gaan mountainbiken (dat kan geheel legaal met ons zegeltje van Natuurmonumenten). Via de muur van Zeddam (in de afdaling) reden we naar Kilder en Wehl. Door een wegomlegging moesten we dwars door het levendige centrum van Wehl. Het laatste deel van de tocht ging binnendoor naar Angerlo en Doesburg langs het wereldberoemde Bevermeer. Nog even sprinten tegen de IJsselbrug en alweer zat de tocht erop. Dik 85 km bij een fantastisch temperatuurtje en een even fantastisch zonnetje. Voor de echte doorzetters was dit natuurlijk niet lang genoeg, want volgende week is de 140 km lange Ronde van Vlaanderen met 22 zware beklimmingen. Succes mannen, ik zal aan jullie denken!
2033740cookie-checkDit is al