Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Om precies

Om precies 13.13 uur vandaag, zondag 20 maart, stond de zon loodrecht boven de evenaar en arriveerde de lente in ons land. Gelukkig nam die vanmorgen al een voorschotje door deze zondag ook letterlijk een zon-dag te laten zijn. Heerlijk fietsweer! Veel Bello-leden voelden zich daar blijkbaar toe aangetrokken want er waren maar liefst 11 man present. AartB, Aart VDB, Bouke, Ferry, Pieter, Rocus, Roel, Ruud, Ton, Willem en Wiebe. En hoewel het seizoen koud 2 weken oud is, dient de eerste stress zich al weer aan. Want 6 man ( AartB, AartVDB, Arre, Ferry, Roel en Wiebe ) hebben op 2 april ( dus over minder dan 14 dagen ) de Ronde van Vlaanderen op het programma staan. Weliswaar ?slechts? de 140 km. versie maar daarin zitten wel 16 venijnige hellingen in met stoempers-namen als de Oude Kwaremont, de Taaienberg, de Berendries en, niet te vergeten, de Muur! Om bang van te worden. Zeker als je weet dat 13 hellingen een maximaal stijgingspercentage hebben van meer dan 10% met uitschieters naar 17,19,20 en 22 % over akelige kasseistroken. En kort daarna, op 16 april reeds, staat de 2e klassieker van dit jaar voor Frank, Rocus, Ton Willem, en Wiebe op het programma om over TBT en de Alpenstern nog maar te zwijgen. Stress dus, die zich vanmorgen vertaalde in een trainingsbehoefte. Vandaar dat het bekende ?trainingsrondje? werd gereden met aan het begin een extra klimmetje ( Rozenbos omhoog en Schietbergseweg naar beneden ) en aan het eind een extra vlak lusje langs het kanaal. Dat bracht het totaal op een kleine 70 km.,een gemiddelde van 26,7 en (slechts) 350 hm. Demarrages en ontsnappingen waren onderweg aan de orde van de dag maar waar nodig en wenselijk werd -na signalen uit het peloton- op achterblijvers gewacht resp. teruggebracht in het peloton. Na 40 km. was er koffie met notentaart of appelgebak bij de Boer?nkinkel in Hoenderloo. De zaak moest bijkans worden verbouwd om het Bello-gezelschap onderdak te verlenen. Maar de bedienende mevrouw was niets te veel om het ons aangenaam te maken. Na de pauze werd het door het onderweg afzwaaien van eerst Ton, later AartB, Rocus en Roel en kort daarna AartVDB een afvalrace met in Dieren in drie-tweetallen de finale. Mooi jongens dat Bello zich vandaag weer eens sterk manifesteerde. Houden zo!
2033720cookie-checkOm precies