Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Vanmorgen

Vanmorgen om 9 uur stonden 10 mannen te trappelen om het wegseizoen te starten. Aart vd B,Aart B, Wiebe, Bouke,Willem, Ferrie, Pieter,Rocus, Arre en ik zei de gek. Pieter kon trots zijn nieuwe fiets met triple tonen. Na de natte en besneeuwde zaterdag was het vandaag in ieder geval droog en niet erg koud. Er stond een stijf windje, maar op ons ronde Vorden hadden we eerst de wind van achter. Nadat Arre vanwege verplichtingen thuis ons in Doesburg al had verlaten om een ronde over de brug bij Duiven te gaan rijden, reden wij in een strak tempo naar Steenderen, Baak, Hengelo en tenslotten naar hotel Bakker in Vorden. Wiebe wist ons te vertellen, dat de gemiddelde snelheid 28.7 km/h was geweest met een hoogste snelheid van 47 km/h. Voor een eerste tochtje waren dit wel mooie getallen. De terugtocht ging tegen de wind in, wat al snel een versnippering van het ‘peleton’tot gevolg had. Na een versnelling bij de ‘klim’tegen de brug bij Zutphen tegen de wind in viel alles in groepjes uit elkaar. Ondanks een kop over kop achtervolging tegen de wind in met snelheden rond 33 km/h lukt het de groep die op zijn schreden was teruggekeerd maar nauwelijks om de aansluiting weer te vinden. Aart vd B. haakt vlak voor Brummen af om uit te fietsen en ook AArt B.,Rocus en Roel sloegen in brummen af naar Eerbeek. Bij thuiskomst had ik het gevoel van de weg weer echt terug. Dit seizoen heeft nog veel beloftes voor ons. Ik hoop dat ze uitkomen. Volgende week ben ik er niet bij, maar veel plezier met zijn allen en naar ik hoop in dezelfde grote getalen. Van Marius vernam ik dat de ‘C-ploeg’ de laatste ATB-tocht had gemaakt met 3 man: Marius, Meeuwis en Ab. Groeten, Roel
2033690cookie-checkVanmorgen