Beste Mensen, Omdat Aart Brethouwer op zaterdag al vermoedde, dat er deze zondag maar bijzonder weinig animo zou kunnen zijn voor een tocht met start bij de Spar, benaderde hij mij met het plan om deel te nemen aan een tocht met begin- en eind-punt in Hoenderloo. Zo vertrokken we zondagochtend uit Eerbek voor een tocht over de weg naar Hoenderloo. Hier wachtte ons een tocht over 45 km. Het begin was erg bochtig,technisch en smal. Al heel gauw kwamen we in heel geaccidenteerd terrein waarbij het vrijwel onmogelijk was om de orientatie te behouden. Er zat niets anders op dan te rijden. Het was werkelijk een prachtige tocht met moeilijke single-tracks, bredere wegen, die een praatje mogelijk maakten; steile klims, die veel kracht vroegen; we reden door open loofbos, heel dicht naaldbos, over hei en kleine stukjes over geasfalteerde fietspaden(maar dan ook kleine stukjes). Na 27 km een behoorlijke proviandpost met daarna de gebruikelijke moeite om weer’op stoom’ te komen. Na een km of 35 kreeg ik een flinke tik, die weer verdween een paar km verderop. Na 47 km(afstand is altijd meer dan opgegeven!?) konden we terugzien op een heerlijke zondagochtend met vrieskou-weer en een blauwe lucht. Ik heb genoten van deze fraaie tocht; ook al was het op de terugtocht over de weg via Loenen evident, dat er voor het rijden van de Alpensstern nog vele traininguren moeten worden volbracht. Aart is nu al erg fit en veel verder dan ik. Maar om met Bouke te spreken met afzien begint het trainen. Groeten, Roel
2033650cookie-checkBeste Mens