Vanmorgen stonden er 7 Bello’ers bij de Spar voor een fris en zonnig tochtje: Pieter, Arre, Rocus, Alex, Bouke, RuudR en Willem. ‘t Was inderdaad eerst nog even fris en oppassen met de bevroren stukken weg. We vertrokken richting de gebroeders Mendel. Met name Ruud, Pieter en Arre begonnen gelijk flink op kop te sleuren. Alex moest daardoor steeds een gat laten vallen. Bouke en Willem zorgden eerst voor een stuk overbrugging naar de koplopers, maar toen het gat te groot werd bleef Rocus bij Alex. Hoewel het gat steeds groot was, genoot Alex zichtbaar van de prachtige omgeving. Terecht, want met het laag staande zonnetje boven het wit bevroren landschap was het echt genieten. De Loenermark, normaal al erg mooi, kwam zo nog mooier naar voren. RuudR loodste ons over een heel smal paadje dwars over de hei. Met het tegenlicht van het lage zonnetje konden wel hele mooie plaatjes worden geschoten. Wat verderop wees een boswachter ons erop, dat er speciaal een mountainbikepad voor ons was aangelegd en dat het welliswaar niet verboden was om op de grindweg te fietsen, maar dat dat zonde was van onze investering in een zegel van vijf euro. Vlak voor onze koffiestop kende Pieter een nieuw stuk route, waar ook mogelijkheden waren om het wereldrecord ‘plasspringen’ te verbeteren. Helaas haalde Pieter dit record net niet en koste het hem een natte voet. De ontvangst en de koffie bij Mendel was als vanouds en er was volop gelegenheid om bij te praten. Alex was zeer dankbaar voor het feit, dat wij steeds op hem gewacht hadden als het gat te groot werd en hij bood ons een rondje koffie aan. Onze dank was er wel maar bleek na de pauze toch niet zo groot, want binnen een half uur hadden we Alex er kompleet afgereden. Gelukkig was Rocus bij hem gebleven, zodat hij niet zoekraakte in het bos. Tja, dat zijn ook weer zo van die kanten van Bello! Vrij plotseling kwamen we Rocus weer tegen. Hij had Alex op de juiste weg naar Eerbeek gezet. RuudR en Arre besloten vervolgens dat we vanaf dat moment bij elkaar zouden blijven, waarop Rocus droog opmerkte, dat Alex ons daar zeer dankbaar voor was. Dat bij elkaar bliven bleek af en toe toch alleen met veel roepen in stand te blijven. Rocus verliet ons vlak bij Eerbeek en de rest bleef tot in Dieren bij elkaar. Het bleef in ieder geval droog en de voorspelde sneeuw is nu (16:30) nog steeds niet gevallen.
2033610cookie-checkVanmorgen