Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

De ATB tou

De ATB tour van 21 november Zoals afgesproken?.. we verzamelen ons om 9 uur bij De Spar; het werkt. Gereed staan: Aart B., Willem , Fred, Rocus, Ruud V., en ik kom ook klokslag negen aanzetten. Het weer is na de overvloedige hoeveelheid regen (50 mm in twee dagen!) weer veel aangenamer. Het ATB circuit is vooral op de flanken van de oostelijke Veluwe allerberoerdst. In winterse omstandigheden vertrekken we richting Deelerwoud (gegidst) door Aart. Vooral na de tunnel onder de Apeldoornse weg waar we het Deelerwoud inrijden ziet het zeer winters met een laagje sneeuw en daarbij zon het lijkt echt winter. De paden zijn goed berijdbaar ik kan het zelfs bijbenen. Gelukkig kijkt Willem af en toe achterom. Fred en ook blijven in de achterhoede. We zijn alle gewaarschuwd voorzichtig te zijn (vanuit het thuisfront) Na de smak van Ruud R en de klap van Wiebe (op het ijs) weten we dat ons lichaam kwetsbaar is. Willem vroeg mij Wiebe z?n val toe te lichten in dit bericht, dat zal ik doen, maar ?de pati?nt? zelf zal hier ook wel op terugkomen. Onze ATB tocht is deze keer zonder kleerscheuren verlopen. In Terlet hielden we onze koffiestop. Hier kwam ook de ATB delegatie van de Veluwe Rijders. Terugrijdend door de Loenermark waarbij m?n hartslag niet tot grote hoogte opliep kwamen we versterkt van geest en lichaam weer thuis aan. De fietsen waren redelijk schoon omdat het opspattende vuil door een ijslaagje op de plassen getemperd werd. Wiebe maakte afgelopen dinsdag na de pauze op de schaatsbaan in Deventer een val op het ijs en verloor daarbij zelfs even (5 minuten) z?n bewustzijn. Hij is op een brancard en een ambulance vervoerd naar het Deventer ziekenhuis onder begeleiding van Fred Borgman. Gelukkig lijkt e.a. mee te vallen ?s middags heeft Pia Wiebe mee naar huis genomen. Hoewel z?n hoofd behoorlijk bloedde, bleek dit te komen uit een paar oppervlakkige wonden aan z?n hoofd. Door pleister wordt e.a. afgedekt en kan herstellen. De klap heeft overeenkomst met mijn val een jaar geleden met de ATB vorig jaar; ook even van de wereld. Hopelijk zien we binnenkort Wiebe weer actief sporten.
2033530cookie-checkDe ATB tou