Zwoegen maar wel droog gebleven: dat is in het kort de samenvatting van de rit van vanmorgen. Slechts twee deelnemers: Wiebe en ik en een behoorlijk portie wind. Kop over kop in de wind rijden is dan helemaal afzien, omdat je niet voldoende lang kunt herstellen. Ik mocht van Wiebe vandaag de route bepalen. Het werd een rondje Achterhoek met vandaag weer wat nieuwe wegen. Eerst via Doesburg en langs Rotra over de dijk naar het Zwarte Schaar. Hier rechtsaf richting Achter Drempt en vervolgens linksaf richting Steenderen. In deze gebieden was het haast helemaal uitgestorven. Misschien het vroege uur of de dreiging van regen. Net buiten Steenderen richting Toldijk. Hier recht oversteken naar de Keijenborg. Vandaar naar Zelhem. Hier begon het wat te miezeren en besloten we onze jasjes aan te trekken die we echter na een paar honderd meter ook al weer konden uitdoen omdat het al weer droog was. In Zelhem een kilometer richting Doetinchem en dan linksaf naar IJzenvoorde. Met een klein bochtje om Kasteel Slangenborg heen en richting Westendorp. Direct na de brug linksaf naar Gaanderen. Van daaruit naar Terborg waar in de ‘drukke’ winkelstraat een luchroom van een Duits echtpaar wel om 10:00 uur al open was (in tegenstelling tot van Uum en de Rode Leeuw). We hadden er inmiddels 42 km opzitten en waren toe aan koffie. De koffie verkeerd was uitstekend en het appelgebak was anders dan anders (een beetje Duits) maar wel heel lekker. Na de koffie via Etten naar Zeddam pal in de wind. Wiebe lukte het wat beter om de snelheid vast te houden (misschien waait de wind meer over hem heen) maar ik kwam met de beste wil van de wereld soms niet boven de 25. Na Zeddam ging het weliswaar bergop, maar zaten we wat meer tussen de bomen. Ook nu namen we het fietspad tegenover de Zeddamse muur voor de verbinding met de Peeskesweg. Wel druk dat fietspad; groepen Mountainbikers en gewone fietsers. Full speed het Peeske op en dan via Beek naar Kilder en Wehl. Tenslotte het ‘achterlangs’ weggetje naar de Bevervijver en Angerlo. Doesburg door en via de Doesburgse dijk naar Dieren. Totaal 82 km met een gemiddelde van 27,4. Wij vonden dit gezien de tegenwind en het gebrek aan windstoempers op kop niet echt heel erg slecht. Hopelijk volgende week een groter gezelschap (hoewel het met zijn twee?n ook heel aangenaam was).
2033380cookie-checkZwoegen ma