4 man om 8.30 aan de v/d Waalslaan; Wiebe, Willem, Ruud R. en ondergetekende. De routekeuze viel niet mee waardoor er vertraging ontstond tot 8.34. Juist toen we weg wilde fietsen kwam Ruud V. de gelederen versterken. Ook met een heel lichte fiets kun je dus (bijna) te laat komen, zo bleek. Om het verlies goed te maken reden Ruud en Ruud op kop. Met rond de 34 richting Doesburg en Doetinchem. De voorspelde zon en de 20 graden bleek niet helemaal te kloppen, het was aanzienlijk frisser dan voorspeld. We volgden een route die de Oude IJsselroute benaderd, maar niet helemaal. Willem gidste ons een zandweg op waar onze moutainbikes niet zouden hebben misstaan. Zijn oplossing en die van Ruud en Ruud was om zo snel mogelijk weer op verharde weg te komen. De snelheid bleef dus rond de 34. Wiebe reed iets rustiger, de straat barbeque was niet helemaal goed gevallen (of was het de wijn?).In een bochtig parcour ging het uiteindelijk naar Gaanderen, waar Willem nog jeugdherinneringen had liggen van de Christelijke Jongeren Vereniging. De koffie in die contreien was goed en de gesprekken over o.a. onze jongens in Irak en het beleid van de overheid in deze levendig. Of het aan de koffie lag, de hogere temperatuur of het borreltje bij de koffie is niet bekend maar na de stop ging het zo mogelijk nog iets harder. Om niet beticht te worden van het uitzoeken van een vlakke rit nog wat hobbels in Montferland nadat we een klein stukje van het locale triathlonparcour hadden gereden. Inclusief wat renners en een renster. Toen deze laatste ons passeerden werd er onmiddelijk aangehaakt. Vlak terug via Wehl en op naar Doesburg, waar Wiebe op de ringweg (voor de statistiek?) 150 m zwaar kopwerk deed. Na de IJsselbrug werd nog even aangezet waarna 4 bellonisten rechtsaf naar Dieren reden en ik naar huis. In Rheden krap 90 km op de teller en gem. 30. Een goed begin van de zondag
2033340cookie-check4 man om 8