In 2002 maakten Wiebe en ik op mooie vrijdagen met regelmaat een lange en mooie fietstocht. In april 2003 hebben Wiebe, Roel en ik, mijn voor dat jaar laatste vrijdagse tocht gemaakt, maar zoals jullie weten ben ik weer beperkt aan het fietsen. Dus het signaal van Wiebe om een te bellen als ik op een vrijdag zin had in een klein fietstochtje heb ik vorige week opgepakt. Afgesproken om op vrijdag de 30 juli eens een stukje te fietsen. Natuurlijk was het deze dag weer stralend weer. Voor mij ging de tocht van Twello naar Dieren waar Wiebe mij al startklaar zat te wachten. Ik had in Dieren voor mijn heenweg 27,5 kilometer op de teller. Na een kop koffie vertrokken we vanuit Dieren via Spankeren, Brummen langs de Hoven en dan via het schapenfietspad over de dijk achter de Voorsterklei langs de IJssel. Voor mij als inwoner van de gemeente Voorst een volledig nieuw fietspad, dat ik dat door Wiebe mocht ontdekken. Het was ondanks de wat mindere kwaliteit van het asfalt de moeite waard om dit stuk uiterwaarden en IJssel te zien bij de mooie weesomstandigheden. Na het passeren van de ru?ne van slot Nijenbeek en een vergezicht op ?Huize de Pol? zijn we via Posterenk naar Twello doorgestoken omdat mijn ?molentje op was?. In Twello had ik nu een totaal van 60 km op de teller staan een afstand die ik nog niet in mijn jaarboekje heb staan. Onder de koffie nog even naar de hartslagmeter van Wiebe ge?nformeerd, en hij had ontspannen kunnen fietsen met een maximum van 80. Op de terugweg vanaf Twello heeft Wiebe de gemiddelde snelheid en zijn hartslag nog wel iets verhoogd om aan zijn trainingsarbeid te komen. Groeten, Bert Prummel
2033310cookie-checkIn 2002 ma