Zaterdag 17 april heeft een sterke ploeg van Club Bello de Amstel Gold Race gereden. Wij hebben gekozen voor de rode versie, de 150 km. Het is nog vroeg in het seizoen en dit was dan ook de eerste test om na te gaan hoe het is met de algehele conditie en hoe de benen zich houden in een pittige klimkoers. Na afloop bleek dat de deelnemers, Wiebe, Willem, Ruud, Roel, Rocus en Aart conditioneel op schema liggen om later in het seizoen in de zwaardere klassiekers Luik-Bastenaken- Luik en zelfs voor enkelen La Marmotte met vertrouwen van start te kunnen gaan. Zelf kon ik als introduc? van Rocus met de mannen van Bello mee. In het fraaie clubtenue werden we, fris gewassen en geschoren, op de eerste helling op de foto gezet. Een mooie herinnering aan deze prachtige zonnige dag. Helaas de fotografen waren net als wij, nog niet warm gedraaid want de foto?s van het eerste half uur waren alle mislukt. Ondanks de korte versie ( de langste is 250 km.) zijn alle bekende Zuid-Limburgse heuvels hierin opgenomen. Halverwege hebben we in in Teuven in de Voerstreek koffie met hartverwarmend appelgebak genuttigd. Het etablissement, gevestigd in een oud schoolgebouw, was een week geleden geopend. Voor ons werd een feestelijk nummer door het bijzondere orgel afgespeeld. Dat het in Belgi? toch wat slechter is gesteld met de kwaliteit van de wegen bleek uit de vele gaten in het wegdek en het eerste slachtoffer dat in een scherpe bocht met grint onderuit was gegaan. De mannen van Bello zijn duidelijk kilometervreters, want ondanks dat de meeste hellingen in de tweede helft van de koers waren opgenomen, werd het tempo opgeschroefd. Mede door de wat aantrekkende wind begonnen de kilometers zich te voelen. Ik hield me voornamelijk bezig met het volgen van de mannen. Dit bracht Roel er toe om mij na afloop erop te wijzen dat ik wel weinig kopwerk had verricht. Bij de finish kregen wij als tastbare herinnering de Amstel Cup in goud in de vorm van een sleutelhanger. Terug in hotel Gerberga in Meerssen waar we overnacht hebben, smaakten de trappistenbiertjes en de voortreffelijke maaltijd ons prima na deze fantastische dag. Aart sprak het management van het hotel toe en overhandigde hen de schriftelijke loftuitingen. Met een dergelijk brevet kan het hotel mogelijk aanspraak maken op een extra kwaliteitsster. Het was een goed georganiseerd en geslaagd sportief uitstapje. Ik hoop dat het een vervolg krijgt. Ton Mulder
2033030cookie-checkZaterdag 1