Op initiatief van Frank zijn ook Wiebe, AartVDB, AartB, Rocus en Willem vandaag per auto naar Berg en Dal gereden om er daar met z’n zessen eens even flink tegen aan te gaan. Was er gisteren nog hel en verdoemenis over het weer uitgesproken, vanmorgen was het het mooiste weer van de wereld. Alleen een flinke wind. Af en toe kwam de zon er zelfs door en pas op de terugweg naar huis (in de auto) kwam er een forse regenbui. We zijn gestart bij Pannekoekenrestaurant ‘De Heksendans’ (tegenover ‘Tivoli’) en hebben zo’n 66 kilometer met een gemiddelde van 27,1 km gefietst. Frank had een prachtige route uitgezet met voldoende bulten erin om de benen aan het begin van het seizoen eens lekker op te warmen. De tocht voerde ondermeer langs het Reichswald naar Kleef voor ‘K?nchen Kaffee mit Kuchen’. Deze fantastische tractatie werd ons aangeboden door AartB, die later deze week 65 hoopt te worden. Proficat Aart. Natuurlijk betalen we graag mee aan jouw oudedagvoorziening. Aan het einde van de tocht werd Aart door zijn medetochtgenoten van vandaag in het zonnetje gezet met een prachtig BELLO-shirt, zodat ook Aart in stijl met ons mee kan fietsen. Vanaf Kleef ging het door het Reichswald (met mooie klimmetjes) terug naar Berg en Dal. In het gebied fietsten grote groepen fietsers met een hoog tempo ons voorbij. Pogingen om daar bij aan te klampen bleken niet voor een ieder van ons haalbaar. Met de Zevenheuvelenweg en nog een laatste prachtige klim kwamen we weer terug bij ‘De Heksendans’. Hier werden nog diverse afspraken gemaakt voor komende tochten. Het resultaat van deze afspraken zal in de ‘Agenda’ terug te vinden zijn. De tocht van vandaag is zeker voor herhaling vatbaar. Zes deelnemers was al een goede opkomst, maar ook met 8 of 10 is deze tocht goed te fietsen.
2032890cookie-checkOp initiat