Vanmorgen om 08:00 opgehaald door Arre en Wiebe voor een ATB-tocht in en om Voorthuizen. Hoewel vroeg en koud leek het toch een mooie dag te gaan worden. Jazeker en dat is het geworden. Een prachtig uitgezette tocht (bij een geel lint linksaf, bij een blauw lint rechtsaf en bij een wit lint rechtdoor en tenslotte bij een rood-wit lint oppassen), een keihard 45 kilometer lang parcours (wel hier en daar wat glad) en tenslotte een perfecte verzorging. Smalle bospaadjes en niet al te veel deelnemers maakten het leuk en niet gevaarlijk. In een 50 meter brede geul gingen we zigzaggend naar beneden en aan de overzijde weer naar boven. Op een andere helling zigzaggend afdalen en weer klimmen. Weinig asfalt en bijna geen enkele drukkere weg om over te steken. Nadat Wiebe had aangegeven vanwege zijn verkoudheid niet optimaal te kunnen fietsen en dat wij uitsluitend bij de pauze en aan het eind op hem moesten wachten zette Arre er de sokken in. In het begin kon ik nog redelijk meekomen, maar weldra hing ik aan het elastiek. Op kilometer 20 (3 km voor de pauze) viel mijn bidon met gereedschap overboord en was Arre onmiddellijk uit het zicht. Gelukkig kwam het pauzepunt toen redelijk snel. Wiebe deed in het begin nog wel zijn best om bij te blijven maar kwam door zijn verkoudheid adem te kort. Bij het pauzepunt bleek hij echter nog minder dan 10 minuten op ons verloren te hebben. Pauze met bouillon, banaan en sinasappel. Wiebe vertrok als eerste en was onmiddellijk uit het zicht. Arre en ik deden ons best om hem te achterhalen, maar zagen hem pas weer bij de finish. Daar bleek dat Wiebe op een splitsing tussen de 45 km- en 25 km-route verkeerd was gereden. Arre verdween ook heel langzaam uit mijn zicht en kwam pas weer in mijn gezichtsveld in de hiervoor genoemde brede geul (Bouke zou hebben kunnen vertellen of deze geul in de ijstijd is ontstaan; maar hij was er helaas niet bij). Hierna bleek ik de langste adem te hebben en ging het licht bij Arre een klein beetje minder fel branden. Op dat punt bleken we nog een 4-tal kilometers te moeten met voornamelijk asfalt en dat was nog redelijk te overzien. Kortom een prachtige morgen. Inclusief heerlijke koffie met appeltaart in Loenen waren wij om 13:00 weer thuis.
2032840cookie-checkVanmorgen