Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Vandaag st

Vandaag stond Apeldoorn op de ATB-agenda. Arre is nog niet helemaal vertrouwd met de werking van de agenda op de website ( ter zijn verontschuldiging geldt dat hij niet op de Bello-vergadering was) en dus maakte hij telefonisch kenbaar wel mee te willen. Om precies 9.00 uur reden Arre en ik door Laag-Soeren en we dachten nog wel een paar Bello ’s te zien. Maar nee hoor, geen sterveling te bekennen. Wel een beetje slappe hap om je door wat regen te laten afschrikken. Met uitzondering van Meeuwis natuurlijk. Die fietst niet alleen alleen ( mijn spelling- en grammaticacontrole slaat op hol ), maar weet er dan ook nog een ritverslag uit te persen. Kijk, daar kom je verder mee. Overigens Meeuwis, vandaag was de A de A van Apeldoorn en dat had een trio op kunnen leveren. In Apeldoorn was het erg druk. Maar als na de inschrijving en een bak koffie iedereen dezelfde kant op fietst heb je daar nauwelijks nog last van. Het is eigenlijk wel gezellig en het stimuleert. Want als het even kan wil je toch je voorganger inhalen. Vooral als er een heuveltje opdoemde was het Arre die demarreerde en daar had ik dan de handen vol aan. Een enkel buitje onderweg paste in het grijs van de dag en daar hadden we nauwelijks last van. Het was een mooi parcours met o.a. een “wasbordje” (dat werkte als een perpetuum mobile) als welkome afwisseling op stevige bospaden, modderige doorgangen en zanderige bochten. Bij de controle- en pauzepost hadden we een gemiddelde van exact 20.0 km. per uur bij een kruissnelheid van rond de 25 km. per uur. Dan weet je dus dat je in de bochten, door hekjes en opstoppingen 5 km. per uur verspeelt. Het tweede deel van de rit hebben we niets gewonnen maar ook niets ingeleverd. Toeval of niet, maar na 40,76 km. gaf de teller nog steeds een gemiddelde aan van 20.0 km. Dat het wel redelijk zwaar was gaven onze hartslagmeters aan. Er was nog tijd voor een kop koffie waarvoor we in Den Eikenboom in Loenen verzeild raakten. Daar konden we zowaar op een groot beeldscherm meegenieten van Ajax-Feyenoord en hebben we Ajax de twee doelpunten zien scoren. Het was een prima en gezellig buitenritje. Zie de ATB-agenda voor de vervolguitvoeringen. Dankzij onze webmaster staat de inschrijving (wijzig) 7 dagen per week en 24 uur per dag open. Doe er je voordeel mee. Wiebe.
2032660cookie-checkVandaag st