Toch nog 6 Belloleden verschijnen om 9:00 uur aan de start ten huize van Meeuwis. Meeuwis zelf voelt zich niet zo goed (het regent tenslotte ook) en blijft thuis. Fred, Aart, Rocus, Roel, August en Willem hebben minder angst voor de regen. De ongelukkig gevallen Bouke moet voorlopig nog rust houden. Roel mag vandaag de route bepalen en Aart kan zich ondanks wat tegenstribbelen hier redelijk aan houden. We steken de Harderwijkerweg over en zoeken snel het Moutainbikepad op. We gaan richting de gebr. Mendel. Fred heeft nog de meeste moeite om Roel’s hoge tempo te volgen. August, Rocus en Willem willen zich niet laten kennen. Aart is sociaal (jazeker) en blijft zo veel mogelijk bij Fred. De motregen is niet echt hinderlijk en als je zoals ik een goede regenjas hebt, is het geen enkel probleem. In de buurt van het chauffeurscaf? geeft Aart aan, dat er nog een omloopje extra bij moet, anders zijn we te vroeg voor Bert. Ondanks het extra rondje hebben we ons eerste kopje koffie al op als Bert arriveert. Na de koffie de makkelijke weg weer terug. Onderweg hebben we nog een uitgebreide discussie over de voor- en nadelen van clipless pedalen. Volgens de clinnic van de Veluwerijders (waar Bouke te val kwam) moet je beslist clipless pedalen hebben, anders is mountainbiken veel te link. Hoewel Roel zweert bij clipless ligt hij over het algemeen wel het vaakst (onvrijwillig) op de grond. Na 43 kilometer was ik om goed 12:00 uur weer thuis. Ondanks de regen toch heel lekker gefietst. Belangrijkste nieuwtjes zijn dat zowel Fred als August weer lekker meefietsen en dat August heel heel misschien denkt aan de Marmotte.
2032600cookie-checkToch nog 6