Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Vorige wee

Vorige week zondag was het na een maand gedwongen (sport-)rust mijn knieblessure zodanig verbeterd, dat ik weer eens op de fiets wilde om te zien of de blessure weer op volle sterkte zou terugkeren, of dat het herstel zich zou doorzetten. De proef werd uitgevoerd op een nieuw model Spartamet: de Ion een electrisch ondersteunde fiets. Dit is een fiets, die met een electromotortje (met accuvoeding) gaat meetrappen als jij ook trapt. Van zichzelf komt hij geen meter vooruit. Door het meetrappen neemt het motortje een stuk van de belasting van de benen af: dus ook ideaal voor mijn probleem. Ik heb toen bijna twee uur gefietst met een gemiddelde van om en nabij de twintig. Het ingezette herstel heeft zich voortgezet en hoewel het langzaam gaat, geeft het voldoende vertrouwen, dat ingrijpende maatregelen als operaties etc niet nodig zijn. Vanmorgen had ik besloten om mezelf nog niet direct voor de leeuwen (lees: club BELLO) te gooien, maar eerst nog een keer in mijn eentje te fietsen, maar dan op de racefiets en zonder hulpmotor. Tussen 10:00 en 12:00 heb ik met een gemiddelde van 29,3 circa 55 km afgelegd. Ziedaar de conditie is wel een stuk minder, maar nog niet helemaal weg. Langs het kanaal naar Apeldoorn. Voorbij het centrum het kanaal overgestoken en richting ‘de Naald’. Vervolgens verder de rondweg om Apeldoorn gevolgd en afgeslagen richting Beekbergen, om vervolgens via Loenen, Eerbeek en Laag Soeren weer in Dieren aan te komen. Tot nog toe (bijna 18:00 uur) nog weinig last van de knie (wel van m’n kont: wat is zo’n racezadel hard!). Als het goed blijft gaan wil ik proberen er volgende week weer bij te zijn. PS: Hoe gaat het met de rest van de club?
2032460cookie-checkVorige wee