Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Roel heeft

Roel heeft een nieuw crankstel. Arre smeert bij Wiebe nog gauw even zijn ketting. Dus technische problemen zijn vandaag niet te verwachten.Wel is er een andere hindernis. Tijd. Arre wil om half twaalf,uiterlijk twaalf uur,graag weer thuis zijn. Overleg over de te nemen route met dit resultaat leidt tot consensus: een omgekeerd trainingsrondje. Pieter knikt instemmend. Wiebe is ook akkoord. Ziehier de acteurs van deze zondagmorgenrit. Maar nog in Dieren gaat het technisch toch mis. Pieter heeft malheur. Een lekke band. Even wordt overwogen om bij Wiebe een nieuwe band te halen hoewel Pieter zelf een thuisbrengertje in de tas heeft. Maar dan wordt een akelig klein doorntje gevonden dat door Arre met medische bekwaamheid wordt verwijderd. We kunnen verder. Koersend naar Laag Soeren, Eerbeek, Loenen en vandaar naar de Woeste Hoeve is er van een omgekeerd trainingsrondje niet al te veel sprake meer. En dus wordt het verzoek van Pieter, om het fietspad door De Krim naar Hoenderlo te nemen, vlot ingewilligd en zitten we daar in no time aan de koffie met notentaart. Het terras delen we met nog twee groepjes wielrenners. Er is nauwelijks 25 km. gefietst en dus tijd zat. We zakken eens lekker onderuit voor een “”goed gesprek “. Vrouwen en auto’s zal je denken. Maar nee hoor. Deze keer gaat het over verkoopconstructies gebaseerd op vergeetachtigheid, faillissementen van ondoorzichtige vennootschappen, aanrijdingen en verzekeringen, onroerend goed en belastingen en hoe anderen daar soms frauduleus en wij als oppassende burgers mee omgaan. Na het afrekenen, waarbij weer de nodige wisseltrucs worden uitgehaald (die van Arre is wel heel opzichtig; hij heeft gewoon geen geld bij zich), gaan we naar onze karretjes en zien we buiten prachtige fietsen staan van onze terrasgenoten. Pieter en Arre overwegen even om een “ruil” te doen maar ja, als oppassende burgers gaan ze daar natuurlijk niet toe over. Wel werpt dat weer de vraag op wanneer die heren zich nu eens in het nieuw gaan steken. Wel,dat gaat binnenkort gebeuren. Pieter rijdt zelfs op sleetse banden rond want die nieuwe fiets komt er ??n dezer dagen aan. En dat wordt hoog tijd, want we hebben de deur van het restaurant nog niet achter ons dichtgetrokken of hij heeft w??r een lekke band. Nadat hij is gedepanneerd zetten we koers richting Schaarsbergen achter een wielerclub aan die alleen bestaat uit vrouwen. Op vol vermogen er langs natuurlijk maar bij het azc komt Pieter hier en daar lucht tekort en dat gaan we vlot herstellen. De fietsende dames passeren ons wederom en dat zetten we met Roel op kop dan voor de tweede keer recht. Via de brandtoren en de Posbank komen we weer in het zicht van onze huisadressen waar Arre tijdig arriveert en de anderen via de Carolinahoeve, met net vijftig kilometer op de tellers, zo rond twaalf uur op aan koersen. Conclusie: mooi fietsweer, een slap ritje, interessante gesprekken, lekkere koffie, pech onderweg en nieuwe fietsen in het vooruitzicht. Zondagmorgen? Bello time! Tot volgende week.
2032440cookie-checkRoel heeft