Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Van hogerh

Van hogerhand krijg ik het verzoek om op de laatste dag van augustus het tourverhaal van vandaag te doen. Vorige week heb ik dat ook getracht te doen, maar toen waren we slechts met twee man en zal wel niet gelezen zijn. Vandaag gaan we een gezamelijke A & B tocht maken naar het Hilletje. Aart Arre Roel Wiebe Pieter Rocus en ondergetekende vertrekken om in tegengestelde richting dan normaal naar Kootwijk te fietsen. Vrijwel direct de bulten op van de Veluwe. Een start die me gelijk al op achterstand brengt. Wie beweerde ook alweer dat ik me wel weer in de A groep kon voegen? Via Schaarsbergen richting Otterlo. Ik zie al niemand meer voor me. De a slaat toch niet op a sociaal? Nee hoor voor Otterlo zie ik de groep staan. Niet wachtend op mij, maar de oude kwaal van Roels fiets blijkt de reden van de stilstand. Vervolgens worden we overvallen door een zware bui, die beter in mijn tuin had kunnen vallen, want daar bleek geen mm. gevallen te zijn. We komen na wat omtrekkende bewegingen in Kootwijk aan en zetten ons met de doornatte kleren en omhoog gevouwen kussens aan de koffie met gebak. Na deze pause is het half twaalf dat we vertrekken. We drogen al fietsend weer lekker op. Pieter z,n band blijkt tegen \’t eind van de rit het te begeven, aansluitend krijgt hij een kwaal uit het grijze verleden; n.l. de hongerklap. We rijden daardoor steeds langzamer, dit komt mij eigenlijk wel goed uit. Rocus en ik moeten a.s. vrijdag en zaterdag in de Zwitserse bergen onze kunsten laten zien. Meeuwis is nu (met Joke) reeds onderweg. Jullie zien het ook de B groep durft het grote werk aan. Of het lukt horen jullie wel. Vandaag hadden we een goed trainings rondje. Nog even m\’n petje af voor Arre aan wie fietsend niet is af zien dat hij vijf weken (in de VS) vakantie heeft gehouden. Al fietsend hoor ik van hem nog over de \”mentale omslag\” van de New Yorker sinds de inslag in het WTC, zo worden niet alleen m\’n benen gesterkt maar wordt ook je geest verrijkt! De R komt weer in de maand dus kijk maar even of je nog nieuwe schaatsen moet hebben. Na een hete zomer kan het niet anders of er volgt een strenge winter. groetend Bouke. Een speciale groet (namens allen) doe ik langs deze weg aan Bert en Ineke!
2032430cookie-checkVan hogerh