Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Dat was ef

Dat was effe schrikken. Op mijn klokje van de fietscomputer was het reeds 8.46 uur, toen ik vanuit Hall naar “Wiebe’s Place” moest fietsen. Normaal koers ik met een snelheid van 27 km/u naar Dieren, maar dit keer zat ik rond de 31 te fietsen. Uiteindelijk bleek ik nog voor negenen op de aanvangsplek te zijn gearriveerd, omdat mijn klokje ver voor liep. Wel stonden Wiebe en Roel reeds smachtend te wachten, want er moest koers gezet worden naar de Blauwe Kamer, een van de langere routes. Via de Carolinahoeve en de Posbank, waar Roel even flink doortrok, kwamen we bij de Emmapiramide. Woensdag had ik het parcours daar goed verkend, want de Enecotour( Ronde van Nederland, dus) kwam daar flits, flits, flits langs. Ik werd gelukig niet verrast door beide heren.(hielden ze zich in?) De eerste kuitenbijters hadden we gehad en via Warnsborn en Oosterbeek, waar nog even gediscussieerd werd over niet te betalen onroerend goed met fraaie rieten daken lieten we de koeien achter ons (vreemd, ze bewogen niet) en werden bij Renkum nog even vergezeld door een ouder heerschap met fraaie racefiets. Roel wilde voor de Wageningse berg linksaf, maar met niet aflatende eerzucht dwong Wiebe ons nog tot een extra krachtsinspanning naar de voormalige FC.. De benjamin van het gezelschap moest even passen, maar beide heren waren gelukkig niet van plan hard door te koersen. Kop over kop bereikten we tenslotte onze tussenstop. De Rhenense gastheer vergastte ons op uit de kluiten gewassen kersenvlaaipunten, die we ons,met uitzicht op “Beelaerts van Blokland”, goed lieten smaken. Na de “brunch” maakte Roel even van de mogelijkheid gebruik zijn crank vast te draaien. Dat zou onderweg nog een aantal keren moeten gebeuren.Gardelli moet weer even aan de slag.. of word het toch een TREK? De racebaan van Opheusden-Heteren leverde ons weer een potentieel lid in de trein op. Deze man verzaakte niet en in de waaier koersten we met zo’n 38 km/h naar de brug. Via de Italiaanseweg, altijd weer langer dan je denkt, werd tenslotte weer Burgers Dierenpark bereikt, waar Roel het even niet kon verkroppen dat een aantal mountainbikers ons passeerden. We hadden ze nog voor het bord Rozendaal te pakken en met 50 km/h vlogen we het dorp door. Dat was voor ondergetekende ongeveer het verzuringspunt. De laatste route onderlangs de Zijpenberg naar de Schaapskooi vloog Wiebe cyclecrossend langs de “zeer oplettende” wilde paarden en bij deze jongen ging het licht langzaam uit. Via Ellecom bereikten we tenslotte Dieren. Voldaan en met een gemiddelde snelheid van 28,5 KM/H kwam ik om 13.37 uur in Hall aan. Ja van den Berg ook door de week moet je fietsen om op zondag fris mee te kunnen. Gelukkig heb ik nu meer verstand van hypotheken.
2032400cookie-checkDat was ef